Contact opnemen?085 06 06 069

Familie overleden Jessica van Room krijgt na jaren inzage in politiedossier

27/11/2018

De familie van de in 2005 overleden Jessica van Room heeft inzage gekregen in het politiedossier, dat laat hun advocaat Sébas Diekstra desgevraagd weten aan Hart van Nederland.

Al 13 jaar wacht Jessica’s moeder Marion van Buul op gerechtigheid. Ze kan niet geloven dat haar dochter zichzelf om het leven bracht. Daarom startte ze in juni van dit jaar met behulp van haar advocaat een artikel 12-procedure om het Openbaar Ministerie te dwingen het onderzoek naar Jessica’s dood te heropenen. Ook wilde ze een kopie van het politiedossier. Dat laatste is nu gelukt. Het gerechtshof heeft daarbij wel aangetekend dat de advocaat geen kopie van het dossier aan derden mag verstrekken.

“Het Openbaar Ministerie heeft de verstrekking van een kopie van het dossier altijd geweigerd. Na het indienen van het klaagschrift hebben wij nu dan eindelijk het dossier ontvangen van het gerechtshof”, aldus Diekstra. “Nu zal ik de zaak grondig bestuderen en ook bekijken welke onderzoekshandelingen er nog verricht kunnen worden”, besluit hij.

Vraagtekens bij zelfdoding
De zaak van Jessica van Room kwam eerder aan bod in het 6-programma ‘Moord of Zelfmoord‘. Daarin werden vraagtekens gezet bij haar zelfdoding. Jessica werd op 8 september 2005 gevonden op het grasveld langs de flat in Geldrop waar ze in een appartement op de zevende verdieping woont. Het fleecedekentje waarmee ze naar beneden was gevallen, lag opvallend recht. Alsof iemand het had rechtgetrokken.

Uit de reconstructie van het televisieprogramma bleek ook dat er ook een glas in de buurt van haar lichaam was gevonden. Ze had die avond gedronken. Op de tafel in haar appartement stond een lege fles Bacardi en ernaast nog een glas. Het werpt de vraag op of Jessica die avond mogelijk bezoek had. De politie is er altijd van uitgegaan dat ze die avond alleen was.

(Hart van Nederland)

Gerelateerde berichten

U kunt uw vraag of uw persoonlijke situatie vrijblijvend aan onze advocaten voorleggen.

 • Home
 • Over ons
 • Rechtsbijstand
 • Onze mensen
 • Nieuws
 • Contact
 • Zaak aanmelden
 • Neem contact met ons op

  Vul onderstaand formulier in of bel direct naar 085 06 06 069!

  We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als u deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat u dat goed vindt.

  Ik ga akkoord Lees meer